12. 9. 2013.

Najava kurseva i radionica za sezonu 2013./2014. + IZNENAĐENJE!

Letnja pauza je prošla i vreme je da vam predstavim novi koncept održavanja kurseva i radionica u ateljeu "Mad Harlequins MAGIC BOX":

Budući da se radionice kod nas najčešće održavaju u manjim grupama, zakazuju mesecima unapred i da na takvim radionicama često ne stignete da ispratite do kraja ceo proces rada ili niste sigurni da ste sve dobro zapamtili, Ludi Harlekin za vas ima potpuno drugačije osmišljen proces sticanja znanja. 
Kursevi su podeljeni u tri osnovne oblasti: zanatske veštine, hobi tehnike i ručni radovi. Svi se baziraju na radu sa samo jednim polaznikom tako da je sva pažnja usmerena na to da što bolje savladate odabranu tehniku. Vreme održavanja se dogovara prema vašem raspoloživom vremenu, bilo da je u pitanju neradni dan, kasni sati (rane jutarnje ipak ne preporučujem) ili niste u mogućnosti da odvojite dovoljno vremena u toku jednog dana pa želite da radite u dva kraća termina.
U daljem tekstu možete se ukratko informisati šta tačno spada u tri grupe znanja. O svakom tipu radionica kao i o svakoj tehnici ponaosob, možete čitati narednih nedelja u postovima koji slede a za početak vam nudim kratak pregled po grupama...

Zanatske veštine:

Pod zanatskim veštinama podrazumevaju se materijali i načini rada za koje je potrebna izvesna manuelna spretnost. Radionice iz ove grupe namenjene su isključivo odraslima zbog materijala i alata koji se koriste u radu. Trajanje radionica je do 3 radna dana.
Trenutno su dostupni:
1. Uvodni kurs modelovanja u juvelirskom vosku, sa izlivanjem umnoška
2. Uvodni kurs rada sa srebrnom glinom (uz mogućnost izrade projekta po izboru ili kompletnog kursa koji se sastoji od 5 projekata)
3. Uvodni "Metalsmith" kurs, rad sa limom i žicom (sečenje, spajanje, obrada), rad u srebru ili bakru - pojedinačni projekti
4. Detaljan kurs crtanja nakita za potrebe portfolia, učešća na renomiranim konkursima i takmičenjima i prezentaciju u dogovoru sa naručiocima (namenjeno dizajnerima i zanatlijama u juvelirstvu)
5. Kurs izrade modnog crteža - konstrukcija modela (lutke), "odevanje" lutke, materijalizacija, autorski izraz... (namenjeno osobama koje se bave kreiranjem i izradom odeće a nisu stekle ova znanja tokom svog obrazovanja kao i osobama koje žele da izlažu na sajmovima mode ili objavljuju radove u publikacijama a nemaju dovoljno prakse u ovoj oblasti)

Hobi tehnike:

Nazivamo ih tako jer su proizišle iz potrebe da se sa malim predznanjem osvoji veština izrade dekorativnih ili umetničkih predmeta uz upotrebu jednostavnih i dostupnih alata i materijala. Većina ovih tehnika odavno su prevazišle ovaj nivo i razvile se u vrhunske tehnike izrade nakita i ukrasnih predmeta kojima se koriste i renomirani umetnici širom sveta.
Za radionice ovog tipa nije potrebno predznanje niti bilo kakve posebne sposobnosti. Pogodne su i za odrasle i za decu preko 10god. Trajanje svake je 1 radni dan tokom kog se izvodi pojedinačni projekat po izboru.
Trenutno na raspolaganju:
1. Rad sa polimernom glinom - od početnog nivoa do posebnih načina izrade kroz više od 30 različitih projekata po izboru
2. Papir-maše - početne i napredne tehnike, bojenje i dorada ( sami osmišljavate projekte uz konsultaciju sa predavačem)
3. Dekupaž tehnika na različitim podlogama - projekat po izboru
4. Slikanje na staklu i keramici - 3 osnovne tehnike
5. Izrada predmeta od recikliranog papira - 5 različitih tehnika

Ručni radovi:

Ovo je grupa koja pripada starim zanatima ali takođe može biti i lepa zabava, hobi ili način da dodatno zaradite izradom unikatnih odevnih i drugih predmeta. Sve veštine pogodne su za odrasle i decu od osnovnoškolskog uzrasta na dalje. Zbog načina rada, koji iziskuje dosta vremena u početku, ove radionice se sastoje od većeg broja kraćih termina i samostalnog rada kod kuće.
Ovoj grupi pripadaju:
1. Ručno pletenje (početni, napredni i majstorski nivo)
2. Ručni vez (sve tehnike veza od jednostavnih i tradicionalnih do naprednih i aktuelnih u savremenom odevanju)
3. Kukičanje koncem i vunenim predivom, čitanje šema i opisa

*SVI KURSEVI I RADIONICE ODRŽAVAJU SE U NOVOM SADU*


POSEBNO IZNENAĐENJE!BESPLATAN KOMPLETNI KURS SLIKANJA NA SVILI ZA NEZAPOSLENE..

Potrebno samo da ste evidentirani u NSZ-u. Trajanje kursa je oko dva meseca, u zavisnosti od broja polaznika i brzine napredovanja. Po završenoj obuci dobijate sertifikat o stečenoj dodatnoj veštini.Prva grupa (popunjena) počinje sa radom u oktobru, PRIJAVE ZA DECEMBARSKU GRUPU SU U TOKU! Za dodatne informacije i uputstvo za prijavljivanje pošaljite upit na verzotti@gmail.com sa naznakom "slikanje na svili".

Нема коментара:

Постави коментар